Psycholog

Po co mi rozmowa z psychologiem?
Porozmawiam z przyjaciółką i już!

Oczywiście rozmowa z bliską osobą jest bardzo istotnym elementem naszego codziennego życia. Szczególnie, jeżeli ta osoba wysłucha czy powie dobre słowo. To oczywiście zawsze pomaga; doraźnie.
Należy jednak pamiętać, że taka osoba angażuje się w nasze problemy emocjonalnie. Często też, nieświadomie, w dobrej wierze narzuca nam swoje zdanie, czy pogląd.

Psycholog ma większą wiedzę na temat osobowości, temperamentu, emocjonalności człowieka.
I jako osoba nie związana emocjonalnie z pacjentem jest bezstronny i obiektywny. Zna on psychiczne mechanizmy obronne jakie stosuje chory i wie jak sobie z nimi radzić. W związku z tym nasze Stowarzyszenie wychodząc na przeciw potrzebom chorych na łuszczycę, ich rodzinom, przyjaciołom i znajomym zaprosiło do współpracy psychologa. Każdy, kto potrzebuje pomocy w formie rozmowy z psychologiem lub specjalistycznej konsultacji może się zwrócić do fachowca w tej dziedzinie.

Pani mgr Agata Kucharska - psycholog kliniczny będzie bezpłatnie odpowiadała na emaile przesłane na adres.

psycholog@luszczyca.org.pl

Należy pamiętać, że psycholog jest zobowiązany zachować tajemnicę zawodową, tak więc prosząc o poradę możemy czuć się bezpiecznie.